Google maakt zoekresultaten socialer

Menno Bouma Google, Social media Plaats een reactie

Google maakt bekend dat zijn functie ‘social search’ in de zoekmachine is verbeterd. Gedeelde tweets, blogposts, links, foto’s en filmpjes van bekenden verschijnen voortaan tussen de reguliere zoekresultaten, als er is gezocht op het juiste woord uiteraard. Tot nu toe stonden de ‘social search results’ altijd in een blokje onderaan de pagina met zoekresultaten.
Ook houdt Google meer rekening met links die vrienden hebben gedeeld via Twitter en andere sites. Het toevoegen van accounts op sociale sites is ook makkelijker geworden. Accounts zijn niet alleen te koppelen aan je eigen openbare Google-profiel, maar zijn nu ook privé te houden.

Sites die zijn te koppelen voor de sociale Google-resultaten zijn onder meer Twitter, Flickr, StumbleUpon, YouTube, LinkedIn, Del.icio.us, Digg, Quora en Reddit. Inderdaad, geen Facebook. Het grootste sociale netwerk houdt zijn poort technisch gesloten voor concurrent Google. Dat was eerder ook al het geval voor Google Buzz, Google’s antwoord op Twitter en Facebook, dat nog weinig populair is.

Over de auteur

Menno Bouma

Facebook Twitter Google+

Menno Bouma is internet marketing specialist voor ondernemers die willen groeien met een website of webshop en internet marketing.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*